Начин на приготвяне
Пилешкото месо се маринова със соевия сос, меда, червения пипер, малко сол и черен пипер. Оставяме го за 30 минути да попие вкусовете.
Почистваме и нарязваме чушката и моркова на ивици. В уок тиган слагаме олио или зехтин и запържваме месото за около 5-6 минути от двете страни.
След това добавяме чушката, моркова и накрая гъбите с част от сока на консервата.
Добавяме още соев сос на вкус и оставяме да се задушава.
През това време слагаме нудлите да се варят според указанията на пакета (обикновено 4-6минути). След като се готови, ги добавяме към месото със зеленчуците и разбъркваме хубаво, за да се смесят вкусовете.
Накрая може да поръсим нудлите с пиле по китайски с малко царевица за цвят.
Добър апетит!
Коментари