Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Безглутенови веган нудли по китайски

Безглутенови веган нудли по китайски

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
261657231201
Безглутенови веган нудли по китайски
Снимка: Анонимен
1 / 3
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • оризови нудли - 350 г
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • червени чушки - 2 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • печурки - 6 - 7 бр. гъби
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • соев сос - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1.ч.л.
  • вода
  • сусам - за поръсване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива, обелва и нарязва на много ситно. Задушава се с малко зехтин и вода, докато започне да омеква.

Скилидките чесън се обелват и се смачкват през чесън-преса и се добавят към лука.

Морковите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Добавят се към лука.

Чушките се измиват. Отстраняват се семките и дръжката и се режат на ситно.

Тиквичките се измиват, като може и да не се белят, и се нарязват.

Подготвените чушки и моркови се добавят към тенджерата.

Накрая се добавят измитите и нарязани на тънка филийки гъби.

Овкусява се с кимиона, черния пипер и солта.

Нудлите се сваряват с подсолена вода според инструкциите на опаковката.

След което водата се отцежда и се добавят към тенджерата със задушените зеленчуци.

Добавя се соевият сос.

Зеленчуците и нудлите се задушават още няколко минути, след което се сервират топли в дълбоки чинии.

По желание - поръсете със сусам вашите безглутенови веган нудли по китайски.

Веган пастата си подхожда добре с бяло вино и розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Невероятно вкусни и страхотни на външен вид!
17.03.2020 06:51