Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина. Посоляват се и се оставят под наклон да се отцедят от горчилката, след което се изплакват от солта, нареждат се в тава, поръсват се със зехтин и се изпичат във фурната почти до готовност.
Агнешкото се изчиства от жилки и ципи, нарязва се на малки парчета, колкото за една хапка, обърква се с нарязаната на филии една глава лук и канелата и се оставя на студено да се маринова за един час.
Зехтинът се загрява в тиган, пуска се скилидката чесън и се прибавя месото, като непрекъснато се разбърква.
Когато месото остане на мазнина, се добавят нарязаните на филии втората глава лук и чушките, солта, захарта и подправките, обърква се, захлупва се с капак и се готви до готовност.
Изпечените половинки патладжани се срязват по средата, поставя се от месната плънка и пълнените патладжани се връща в тавата обратно във фурната до леко зачервяване.
Пълнените патладжани Медфуне се поднасят поръсени със струйка зехтин.