Медфуне

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Медфуне
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Знаете ли какво е Медфуне - подсказваме, че става дума за пълнени патладжани, останалото разберете сами"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 500 г
  • патладжани - 2 големи
  • зелени чушки - 3
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 1 смачкана скилидка
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 - 3 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. сушен
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сумак - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и разрязват на две по дължина. Посоляват се и се оставят под наклон да се отцедят от горчилката, след което се изплакват от солта, нареждат се в тава, поръсват се със зехтин и се изпичат във фурната почти до готовност.

Агнешкото се изчиства от жилки и ципи, нарязва се на малки парчета, колкото за една хапка, обърква се с нарязаната на филии една глава лук и канелата и се оставя на студено да се маринова за един час.

Зехтинът се загрява в тиган, пуска се скилидката чесън и се прибавя месото, като непрекъснато се разбърква.

Когато месото остане на мазнина, се добавят нарязаните на филии втората глава лук и чушките, солта, захарта и подправките, обърква се, захлупва се с капак и се готви до готовност.

Изпечените половинки патладжани се срязват по средата, поставя се от месната плънка и пълнените патладжани се връща в тавата обратно във фурната до леко зачервяване.

Пълнените патладжани Медфуне се поднасят поръсени със струйка зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: