Сиропирана баница с грис

МартинМартинНовак62
15/07/2013
"Традицията повелява - когато ви почерпят с толкова вкусна баница, задължително трябва да си поискате и допълнително!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 558
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото със захарта завира с гриса. Вари се 10 мин. Прибавят се разбитите яйца. Сваля се от огъня, добавя се маслото.

Оставя се да изстине. Една кора се намазва с масло, слага се от гриса и се завива на руло. Поставя се в намазена тава.Същото се прави и с останалите кори.

Нарязва се на парчета и се пече до златисто в предварително загрята фурна. С горещия сироп от коняка, захарта и водата заливаме изстиналата баница.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар