Домашна майонеза със зехтин и рукола

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
429
13
13
1
14/11/2019
"За тази домашна майонеза си заслужава да оставим кантара в мазето "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 431
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зехтин - 150 мл
  • яйца - 1 бр. домашно
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. прясно изцеден
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна, на вкус
  • балсамов оцет - 1 ч.л. бял
  • рукола - няколко листенца бейби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във висока специализирана купа за пасатор или стъклен буркан сипваме зехтина.

От огромно значение е за цвета, вкуса и аромата яйцето да е домашно и прясно! Прибавяме го към зехтина, подправяме с хималайска сол на вкус, сипваме прясно изцедения лимонов сок и бялата балсамова подправка за салати и готвене / балсамов оцет.

Потапяме пасатора в съда и пасираме 20-30 секунди до достигане на желаната консистенция. Много е важно да пасираме с изтеглящо движение отдолу нагоре!

Поднасяме домашната мйонеза в глинена купичка или сосиера.

Украсена домашна майонеза със зехтин с листенца бейби рукола!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар