Качамак на фурна с домати и спанак

14/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене14 мин.
Общо24 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо444
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрее до 200 градуса без вентилатор.

Стоплете водата с маслото до точка на завиране, дръпнете от огъня и сипете млякото - студено, с царевичния грис разтворен в него.

Разбъркайте добре и сипете в тавичка или индивидуални глинени съдчета.

Сместа се вижда доста рядка, но след това грисът ще поеме течността и набъбне. Хубаво е да не става гъст, но ако ви харесва такъв, сложете още малко от него.

Важно е, когато го прехвърлите в съда за печене, да няма бучки.

Поръсете със малко червен пипер и пъхнете качамака в загрятата фурна за 5-6 минути, след това отворете вратичката и ако вече се е посгъстил натрошете сиренцето отгоре.

Печете, докато се сгъсти нацяло и сиренцето хване лека коричка. Може да го оставите и по-кремообразен, както предпочитате.

Докато се пече качамакът на фурна, сотирайте спанака за кратко в зехтин на силен огън. Добавете скилидките чесън, нарязани на тънки филийки и гответе още минута, за да пуснат аромата си.

Доматът нарежете на тънки кръгчета.

Готовия качамак покрийте с резени пресен домат и сотирания с чесън спанак.

Вкусотия!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар