Качамак на фурна

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Качамак на фурна1 / 2
10/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
41 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • вода - 2 1/2 л
  • сол - 1 с.л.
  • царевично брашно - 500 г
  • масло - 1/2 ч.ч. (125 г), разтопено
  • пармезан - 1 1/4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се кипва със солта в голяма тенджера. Постепенно и се добавя малки количества царевично брашно, като непрекъснато се бърка около 45-50 мин.

Фурната се загрява предварително на 200 градуса. Качамакът се обръща на плот и се реже на едри парчета.

Реди се на пластове във форма за печене. Залива се с разтопеното масло и се поръсва с пармезана. Пече се около 8-10 мин, или докато станат златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: