Консервиран нахут

17/11/2019
"Нахутът е страшно полезен и е хубаво да имате винаги под ръка, ето защо ви предлагаме рецепта за консервирането му "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 666
  • Преглеждания за месеца282
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете нахута и го сложете в голяма купа или леген (кухненски). Напълнете с вода до горе на съда. Нахутът трябва да престои общо 24 часа. 3-4 часа, след като сте налели първата вода, я излейте, измийте нахута, отново напълнете с вода и оставете. Повторете процедурата още няколко пъти и така до изтичане на времето, като в последната вода може да сложите сол.

След изтичане на времето, излейте водата, измийте нахута и го сложете в тенджера под налягане. Пропорцията на вода и нахут е 2:1, което означава, че на кило нахут трябва да налеем 2 литра вода. Изчакайте да заври и сложете сол (на вкус) и зехтина. Махнете пяната и затворете. Варете 20 минути, след като започне да изпуска леко парата тенджерата.

Готовия сварен нахут напълнете в стерилизирани бурканчета. Налейте от водата, в която е врял, до горе. Затворете добре и оставете леко да се охладят. След това обърнете бурканите с консервиран нахут и заварете капачките в тенджера с вода.

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар