Консервиран пачи крак

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Консервиран пачи крак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2 буркана
"Вижте тук как да консервирате пачи крак"

Необходими Продукти

  • пачи крак - 700 г
  • черен пипер - 1 ч.л. на зърна
  • оцет - 2 ч.ч. бял винен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 2 ч.л. суха
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги измийте, по-големите нарежете, а по-малките запазете цели.

Запечете ги в сух тиган и когато започнат да пускат водата си, поръсете с 1 с.л. сол заедно с мащерката.

Когато гъбите си пуснат водата, прибавете всички останали съставки. Намалете котлона и задушете за 5 минути. Махнете от котлона.

Отцедете гъбите и ги наредете в буркани, като отгоре оставите малко място.

Залейте с течността, запечатайте с капачки и стерилизирайте за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: