Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиран паприкаш

Консервиран паприкаш

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130417
Консервиран паприкаш
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 4
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.

Необходими Продукти

  • чушки - 2 кг
  • брашно - 3 - 4 супена лъжица
  • лук - 3 голяма глава
  • олио - 6 - 7 супени лъжици
  • чесън - 10 скилидки
  • домати - 2 кг обелени и нарязани
  • магданоз - 2 връзки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже не много на дребно и се задушава в олиото със сол, докато омекване. Използва се малка караванка.

При него се нарязаните чушки на дребно, които се позапържват. Добавят се доматите, едро нарязани.

След като сместа се сгъсти, се посипва брашното и се долива много вода, за да се добие гъст сос.

Скилидки чесън се белят и се нарязват. Добавят се и те. Сместа се оставя да къкри на слаб огън около половин час.

Добавя се скълцаният магданоз. Насипва се в буркани и се стерилизира за 10 минути. Съхранява се на тъмно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: