Начин на приготвяне
Започваме нашата рецепта първо с почистването на рибата, измиваме старателно и режем на колелца, широки около 2 см.
Следва приготвянето на саламурата. В съд наливаме вода и добавяме едрата сол. За да проверим дали е достатъчно солена, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки. Ако не изплува, добавяме още сол.
Слагаме паламуда в саламурата за 2-3 часа, за да поеме хубаво.
В голяма тенджера наливаме 2 литра вода и прибавяме подправките и оставяме да заври.
След като заври, потапяме рибните парчета. Попарени добре, ги изваждам да ги изчистим от костиците.
Вече почистения паламуд нареждаме в чисти бурканчета, подходящи за стерилизиране.
Редим, като редуваме маринована риба и нарязани кисели краставички.
Бурканите консервиран паламуд трябва да се запълнят плътно.
Затварям и стерилизираме паламуда в буркани във вряща вода 2 часа
Коментари