Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Италианска паста със сос Болонезе и Бешамел

Италианска паста със сос Болонезе и Бешамел

Италианска паста със сос Болонезе и Бешамел
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
16/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • паста - 400 г италианска, макарони по избор
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 500 г консервирани или пресни
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - пресен
  • за бешамела
  • масло - 1 бучка
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 200 - 300 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и моркова на дребно. Сложете ги в тиган с малко мазнина и запържете до омекване.

Добавете кайма, солта, черния пипер, ригана и босилека. Запържете и нея. Налейте бялото вино и оставете за 5 минути, докато се изпари алкохолът. Добавете доматите и варете на слаб котлон 10 минути.

Сварете макароните според указанието на опаковката. Извадете и изцедете. Смесете ги заедно със соса и изсипете в тавичка.

Направете Бешамел, като разтопите кравето масло с 1 с.л. олио. Добавете брашното и запържете, докато промени цвета си. Налейте млякото, като не спирате да бъркате.

Сложете солта, индийското орехче и черния пипер. Мярката за млякото е относителна, защото всеки сам си преценява дали иска Бешамелът да е по-течен или по-гъст.

Готовият Бешамел изсипете върху макароните. Поръсете с кашкавал и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Италианска паста със сос Болонезе и Бешамел - макарони на фурна, на които трудно ще устоите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: