Начин на приготвяне
За рецептата за пържени яйца с домати доматите измиваме, пиперките почистваме от семена и дръжки и нарязваме на тънки шайби.
Четири от яйцата разбиваме с малко сол.
В дълбок тиган сипваме от мазнината. В нея под капак задушаваме нарязаните пиперки.
След като омекнат, прибавяме доматената салца. Оставяме соса да поври на слаб огън, докато се изпари водата.
Балансираме киселиността на доматения сос с малко захар и подлютяваме със стритата люта пиперка.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Ред е на пресните доматени резенчета.
Разбъркваме съставките и пускаме цяла скилидката чесън.
Следват разбърканите яйца.
Не ги готвим до готовност. Разбъркваме още веднъж и чукваме трите яйца.
Слагаме капакa на тигана и яйцата с домати се готвят на слаб котлон.
За предпочитане е да поднесем яйцата на очи рохки.