Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Карамелизирана райска ябълка

Карамелизирана райска ябълка

Карамелизирана райска ябълка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Вкусен плодов десерт за всеки ден - карамелизирана райска ябълка, запишете си рецептата"

Необходими Продукти

  • райска ябълка - 4 бр.
  • вода - 150 мл
  • канела - 1 бр. пръчка
  • карамфил - 2 бр.
  • кафява захар - 80 г
  • ром - 1 капачка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете райската ябълка. Разрежете я през средата, а след това всяко парче на две. Сложете ги в тиган.

Налейте водата, ром. Сложете захарта, канелата и карамфила. Изчакайте да заври и бъркайте от време на време.

Щом водата започне да извира и остане с малко течност, намалете котлона и изчакайте да се карамелизира.

Не бъркайте много, за да не се разкашкат парчетата райска ябълка. Извадете и сервирайте карамелизираната райска ябълка. Може да се консумира, както топла, така и студена.

Чудесен плодов десерт!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: