Баница с шунка и майонеза

Kristine TenovaKristine Tenova
Помощник Готвач
22
131
351
46
19/11/2019
"Няма нужда да четем рецептата, за да знаем, че тази баница с майонеза и шунка вече е една от любимите ни "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо894
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири от петте яйцата се измиват със студена вода. Не ги измивайте с топла, за да не рискувате да започнат да се готвят. След това се чукват се внимателно, така че да не попадат части от черупките в сместа.

Ако има такива, се отстраняват. След това яйцата се разбиват с прибор за разбиване до хубаво смесване на белтъка с жълтъка – еднородна смес.

Добавя се кисело мляко към купата с яйцата.

Добавя се содата бикарбонат и се разбърква добре сместа.

Тавата за баницата се подмазва с олио.

Корите се разстилат и баницата се реди, като със супена лъжица малко смес се слага върху няколко листа от баницата, после отгоре се нарежда от шунката (шунката може и да се нареже и да се прибави към сместа с яйцата, но по-добре е да остане цяла).

След като е готова, баницата с майонеза се нарязва.

Печете баница с шунка и майонеза в загрята печка около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
19.03.2020 09:23
Страхотна е!
0
0