Баница с тиквички и фета

Kristine TenovaKristine Tenova
Помощник Готвач
22
131
351
46
19/11/2019
"Смело играем с вкусовете и комбинираме фета и тиквички в прекрасна топла баница "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо174
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измират, обелва и настъргват на ръчно или електрическо кухненско ренде.

Яйцата се измиват, чукват се внимателно, за да не попаднат части от черупките в купата. Ако има такива, се отстраняват. След това яйцата се разбиват с вилица.

По избор: Една скилидка чесън се обелва и през чесън преса се смачква на паста. Добавя се към яйцата.

Сиренето фета се натрошава и се добавя към яйцата.

Добавят се кисело мляко заедно със содата бикарбонат и се разбърква енергично сместа.

Тавичката се подмазва с олио.

Няколко листа се намачкват, за да стоят рошаво, и се слагат на дъното на тавата. Слага се малко от сместа, след което се покрива с нови няколко намачкани листа. Повтаря се до запълване на тавата.

Готовата баница с тиквички и фета се намазва с малко олио и отгоре.

Пече се в предварително загрята фурна до готовност (около 30 минути).

Върху готовата баница може да се поръси малко риган за аромат.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Georgievaiv
Georgievaiv
19.03.2020 09:35
Много е вкусна! Браво!
0
0