Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале с чушки, фета сирене и тиквички

Фарфале с чушки, фета сирене и тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Фарфале с чушки, фета сирене и тиквички1 / 2
13/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • фарфале - 250 г
  • тиквички - 1 бр.
  • кедрови ядки - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 ч.ч., много на ситно
  • стафиди - 1/4 ч.ч., златни
  • чесън - 1 с.л., накълцан
  • чушки - 1 ч.ч., печени от консерва
  • сирене - 1 ч.ч. фета, раздробено
  • мента - 2 с.л., много на ситно
  • босилек - 2 с.л., много на ситно
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фарфалето се вари според указанията на опаковката. Изцежда се, но се оставя 1/2 ч.ч. от водата, в която са врели. Междувременно се запичат боровите ядки, до получаването на златистокафяв цвят.

Лукът, чесънът, тиквичките и стафидите се запържват в зехтина около 8 мин. Прибавят се чушките и се държат на огъня около 4 мин.

Прибавя се пастата и водата, в която е вряла (1/2 ч.ч.). Държи се на огъня за 1 мин. След като се свали от котлона, се добавя сиренето, ментата и босилека. Поръсва се със запечените кедрови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: