Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на бульона. Сложете 2 л. Подсолена вода да заври, сложете почистените и нарязани на едро зеленчуци във врящата вода за около 20 минути.
Почистете картофите и нарежете на кубчета. Почистения лук нарежете на много ситно, задушете го с лъжица зехтин и лъжица от бульона. Добавете картофите на кубчета, разбъркайте и залейте с горещ и прецеден бульон. Оставете да ври 20 мин.
През това време почистете гъбите и нарежете. Задушете на силен огън в тиган с чесъна и 2 с.л. зехтин. Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер.
Добавете гъбите в тенджерата с картофите, добавете сметаната и пасирайте.
Нарежете предпочитаното от вас месо на малки кубчета и запържете без добавена мазнина до златисто.
Загрейте фъстъченото олио и изпържете листенца салвия, достатъчни да украсите купичките с гъбена супа.
Сервирайте кремсупата от гъби и картофи с хрупкавото месце и листенцата салвия.
Коментари