Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Кремсупа от гъби и картофи

Кремсупа от гъби и картофи

RosiRosi
Новак
5471214
Кремсупа от гъби и картофи
Снимка: Анонимен
1 / 2
20/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кремсупа от картофи и гъби, може да добавите месце по ваш избор, всъщност просто го направете"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 средно големи, розови
  • черен лук - 1/2 малка глава
  • гъби - 200 г /аз предпочитам портобелло/
  • чесън - 2 ск.
  • панчета - 150 г /бекон или пушени свински гърди/
  • сметана - 5 с.л. прясна
  • салвия - листа
  • зеленчуков бульон - 1.5 л. (морков, целина, кромид)
  • зехтин
  • фъстъчено олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на бульона. Сложете 2 л. Подсолена вода да заври, сложете почистените и нарязани на едро зеленчуци във врящата вода за около 20 минути.

Почистете картофите и нарежете на кубчета. Почистения лук нарежете на много ситно, задушете го с лъжица зехтин и лъжица от бульона. Добавете картофите на кубчета, разбъркайте и залейте с горещ и прецеден бульон. Оставете да ври 20 мин.

През това време почистете гъбите и нарежете. Задушете на силен огън в тиган с чесъна и 2 с.л. зехтин. Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер.

Добавете гъбите в тенджерата с картофите, добавете сметаната и пасирайте.

Нарежете предпочитаното от вас месо на малки кубчета и запържете без добавена мазнина до златисто.

Загрейте фъстъченото олио и изпържете листенца салвия, достатъчни да украсите купичките с гъбена супа.

Сервирайте кремсупата от гъби и картофи с хрупкавото месце и листенцата салвия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi
Rosi
Лукът е червен, не черен
20.11.2019 15:55