Супа от джанки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Супа от джанки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • джанки - 150 г
  • лобода - 500 - 600 г
  • лук - 60 г кромид
  • олио - 60 мл
  • ориз - 60 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистената лобода и я попарете с вряща вода. Отцедете и сложете да се вари в подсолена вода заедно с мазнината, джанките и ситно нарязания лук.

Добавете ориза към края и след 10-тина минути снемете от котлона. Застройте я с разбитите яйца и кисело мляко и поръсете обилно с магданоз или копър.

По желание може да запържите лука преди да го добавите към супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: