gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко филе в млечен сос и вино

Пуешко филе в млечен сос и вино

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4775k1k1k
Пуешко филе в млечен сос и вино
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
22/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"За да приготвите това пуешко филе с невероятен сос ще ви трябват две чаши вино - една за рецептата и една за нейното консумиране"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Тази рецепта можете да приготвите и с пилешко бяло месо, както и със свинско бон филе. Във всички варианти става прекрасно. Това е една чудесна основата на различните сосове, които да си приготвите, като различните подправки променят вкуса на ястието ви.

Вкусно и наистина лесно за приготвяне ястие, идеално хапване за обяд, но и подходящо за вечеря с приятели, в по-изискан вариант при сервиране.

Нарежете пуешките гърди на филийки. Овкусете филийките със черен пипер, сол и лимон. Oваляйте в брашно филийките.

Запържете филийките от пуешки гърди в горещо масло за 5 минути.

Добавете бялото виното и оставете да се задушава с месото за около 10 минути.

Добавете брашното, разтворено в млякото и поставете капак върху ястието. Гответе за 20 минути.

В купа смесете и разбъркайте жълтъците със сока на лимона.

В края на готвенето добавете жълтъците, сока на половин лимон и марсала към соса, оставете да се овкуси за минутка, след което сервирайте ароматните филийки от пуешко филе с нарязани зелени подправки по ваш избор.

Насладете се на това невероятно пуешко филе в млечен сос и вино, приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: