Пуешко филе в млечен сос и вино

Ivi  VaccaIvi Vacca
Помощник Готвач
160
32
408
22/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 926
  • Преглеждания за месеца875
  • Преглеждания за седмицата106
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта можете да приготвите и с пилешко бяло месо, както и със свинско бон филе. Във всички варианти става прекрасно. Това е една чудесна основата на различните сосове, които да си приготвите, като различните подправки променят вкуса на ястието ви.

Вкусно и наистина лесно за приготвяне ястие, идеално хапване за обяд, но и подходящо за вечеря с приятели, в по-изискан вариант при сервиране.

Нарежете пуешките гърди на филийки. Овкусете филийките със черен пипер, сол и лимон. Oваляйте в брашно филийките.

Запържете филийките от пуешки гърди в горещо масло за 5 минути.

Добавете бялото виното и оставете да се задушава с месото за около 10 минути.

Добавете брашното, разтворено в млякото и поставете капак върху ястието. Гответе за 20 минути.

В купа смесете и разбъркайте жълтъците със сока на лимона.

В края на готвенето добавете жълтъците, сока на половин лимон и марсала към соса, оставете да се овкуси за минутка, след което сервирайте ароматните филийки от пуешко филе с нарязани зелени подправки по ваш избор.

Насладете се на това невероятно пуешко филе в млечен сос и вино, приятен апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Жаклин Тонгурян
Вкусотия!
1
0
Ivi  Vacca
Ivi Vacca
22.11.2019 19:33
Ако добавите куркума в соса и предварително овкусите с къри филенцата , става невероятно ефектно и наглед различно ястие и полезно /знаем ползите от хапване на куркума/.
1
0
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
22.11.2019 17:45
Страхотно! Със сигурност ще ми допадне много! Обичам такива рецепти!
1
0