Начин на приготвяне
Тази рецепта можете да приготвите и с пилешко бяло месо, както и със свинско бон филе. Във всички варианти става прекрасно. Това е една чудесна основата на различните сосове, които да си приготвите, като различните подправки променят вкуса на ястието ви.
Вкусно и наистина лесно за приготвяне ястие, идеално хапване за обяд, но и подходящо за вечеря с приятели, в по-изискан вариант при сервиране.
Нарежете пуешките гърди на филийки. Овкусете филийките със черен пипер, сол и лимон. Oваляйте в брашно филийките.
Запържете филийките от пуешки гърди в горещо масло за 5 минути.
Добавете бялото виното и оставете да се задушава с месото за около 10 минути.
Добавете брашното, разтворено в млякото и поставете капак върху ястието. Гответе за 20 минути.
В купа смесете и разбъркайте жълтъците със сока на лимона.
В края на готвенето добавете жълтъците, сока на половин лимон и марсала към соса, оставете да се овкуси за минутка, след което сервирайте ароматните филийки от пуешко филе с нарязани зелени подправки по ваш избор.
Насладете се на това невероятно пуешко филе в млечен сос и вино, приятен апетит!
Коментари