Шоколадово-бананова торта

18/07/2013
Мариана
отМарианаНовак
"Вкусна домашна торта за всекидневна употреба, който най-много ще ни се услади в летните жеги "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 403
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите на трохи и ги смесваме с половината количество мед и фъстъченото масло. Бъркаме до получаването на гъста смес, която разстиламе по дъното на съд за торти.

Бананите обелваме и намачкваме на пюре с вилица. В подходящ съд с незалепващо покритие смесваме бананите с остатъка от меда и варим на умерен огън до сгъстяване - 5-6 минути. Готовата смес оставаме да се охлади напълно, след което с нея покриваме основата на тортата.

С миксер разбиваме леко отпусналия се сладолед до кремообразна смес и разнасяме равномерно върху банановата смес.

Така приготвената торта прибираме във фризер, за да се замрази - поне за 4 часа.

Преди поднасяне поливаме с шоколадов сироп и гарнираме с шоколадови пръчици и резени банан.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар