Вкусен запечен карфиол

26/11/2019
"Страхотна запеканка от карфиол, която ще събуди апетита ви мигновено "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 021
  • Преглеждания за месеца4766
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът трябва да е измит и накъсан на розички.

В тенджера с вряща подсолена вода изсипвате подготвения карфиол и варите за около 3-5 минути, след което отцеждате от водата.

В малка тава изсипвате карфиола, добавяте изварата, кашкавала, счукания чесън.

Разбърквате добре.

Печете така подготвения карфиол в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато придобие златист цвят.

Преди сервиране поръсете карфиола на фурна със ситно нарязания магданоз.

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар