Начин на приготвяне
В дълбока тенджера нарязваме главата лук на ситно заедно с тиквичките на кубчета и 2-те скилидки чесън и запържваме с 20 г масло и 1 с.л. кокосово масло. След като се задушат, прибавяме измития ориз и вода в съотношение 1 към 3. Като заври малко, прибавяме кърито, черния пипер, сол на вкус, пармезан, босилек и оставяме да ври до готовност.
Отделно в дълбок тиган с капак слагаме останалото масло и 1 с.л. кокосово масло, като нарежем зеления лук и гъбите (гъбите може и цели по желание). След като се задушат 10 мин., прибавяме останалите 2 скилидки чесън и подправките (мащерка, босилек, сол и черен пипер на вкус). След около 10 мин. махаме капака на тигана и оставяме за още 5 мин.
След като всичко е готово, е време да сервираме.
В чиния средно голяма най-отдолу слагаме ориз със скариди и тиквичките, после малко нахут и червен боб и накрая най-отгоре поставяме гъбите със зеления лук. Поднасяме нашия задушен ориз с гъби, нахут и скариди.
Вкусен задушен ориз - да ви е сладко!