Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Ориз на тиган»Задушен ориз със спанак и гъби

Задушен ориз със спанак и гъби

SimonaSimona
Помощник Готвач
612592031
Задушен ориз със спанак и гъби
Снимка: Simona
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
"Нека превърнем приготвянето на постни ястия в истинско изкуство"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 350 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • олио - 80 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, измива и се нарязва на ситно, както и морковът.

Заедно се запържват в олиото, докато поомекнат.

След това се добавят едно по едно нарязаните на малки ивички гъби, ситно нарязаният спанак и оризът.

Объркват се, позапържват се около 5 минути и се доливат 3 чаши и половина вода.

Добавят се солта и черният пипер. Оставя се да заври.

Щом заври, се слага капакът, намаля се на по-слаба степен и се вари до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: