Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния по ливански

Пилешка яхния по ливански

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485202
Пилешка яхния по ливански
Снимка: Искра
1 / 2
27/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зехтин - 3 ч.л.
  • пилешки гърди - 500 г, навязани на хапки
  • праз - 1 стрък, само бялата част, нарязана на тънко
  • чесън - 3 скилидки, накълцани на ситно
  • джинджифил - 1/4 ч.л. настърган пресен
  • червен лук - 1 глава, нарязана на четири
  • шафран - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • бульон - 250 мл пилешки
  • фурми - 1 сушена
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме 2 с.л. зехтин и запържваме месото да златисто. Изваждаме го в чиния.

Загряваме останалия 1 ч.л. зехтин и готвим праза, чесъна, джинджифила и лука, докато омекнат.

Добавяме шафрана, канелата, бульона, фурмата и връщаме месото.

Захлупваме пилешката яхния и оставяме да къкри 30 минути.

Добавяме лимоновия сок и подправяме пилешката яхния по ливански със сол и пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: