Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Кокинисто - пилешка яхния по гръцка рецепта

Кокинисто - пилешка яхния по гръцка рецепта

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Кокинисто - пилешка яхния по гръцка рецепта
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 2
14/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кокинисто - пилешка яхния по гръцка рецепта може да сервирате с пухкав хляб."

Необходими Продукти

  • пиле - 700 - 800 г
  • лук - 4 големи глави
  • домати - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • краве масло - 30 г
  • зехтин - 50 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • вода - 200 мл или бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилето за яхнията на порции. В тенджера загряваме зехтина и добавяме месото.

Пържим по 3-4 минути от двете страни.

Нарязваме лука на средно големи кубчета и го добавяме към месото. Разбъркваме и оставяме лука да се задуши за около 5 минути.

Доматите нарязваме на едри кубчета и ги изсипваме в тенджерата. Разбъркваме и готвим още 10 минути под капак.

Доматеното пюре размиваме в 200 мл вода или бульон и също добавяме в тенджерата. Добавяме и дафиновите листа и зърната черен пипер.

Похлупваме тенджерата, намаляме котлона и готвим 20-25 минути.

След това изсипваме виното. Оставяме ястието с пилешко да къкри още 10 минути.

Добавяме маслото и сваляме тенджерата от котлона.

Поднасяме гръцката яхния със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Кокинисто - пилешка яхния по гръцка рецепта може да сервирате с любим гръцки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: