Начин на приготвяне
Нарязваме пилето за яхнията на порции. В тенджера загряваме зехтина и добавяме месото.
Пържим по 3-4 минути от двете страни.
Нарязваме лука на средно големи кубчета и го добавяме към месото. Разбъркваме и оставяме лука да се задуши за около 5 минути.
Доматите нарязваме на едри кубчета и ги изсипваме в тенджерата. Разбъркваме и готвим още 10 минути под капак.
Доматеното пюре размиваме в 200 мл вода или бульон и също добавяме в тенджерата. Добавяме и дафиновите листа и зърната черен пипер.
Похлупваме тенджерата, намаляме котлона и готвим 20-25 минути.
След това изсипваме виното. Оставяме ястието с пилешко да къкри още 10 минути.
Добавяме маслото и сваляме тенджерата от котлона.
Поднасяме гръцката яхния със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
Кокинисто - пилешка яхния по гръцка рецепта може да сервирате с любим гръцки хляб.