Селска пилешка яхния

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Селска пилешка яхния1 / 2
13/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Пожелаваме ви хубав апетит със селската пилешка яхния - с домашно хлебче е още е по-вкусна"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • лук - 4 глави
  • чушки - 2 бр (зелени)
  • домати - 4 бр
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. (ситно нарязан)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате пилето и го нарязвате на порции. Нарязвате лука на филийки и го запържвате в сгорещеното олио заедно с пилешките порции. Прибавяте брашното и също го запържвате. Поръсвате с червения пипер и наливате 2 ч.ч. гореща вода.

Щом ястието заври, прибавяте ситно нарязаните чушки и доматите, които сте нарязали по-едро. Посолявате на вкус и доварявате на слаб огън.

Преди поднасяне поръсвате пилешката яхния с наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Селянин
Селянин
Селските гозби винаги са по вкусни от градските.
25.10.2015 18:27
3