Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шишчета»Шишчета с Агнешко по Ливански

Шишчета с Агнешко по Ливански

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7k7
Шишчета с Агнешко по Ливански
Снимка: Зори
1 / 4
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не слушайте онези, които ви казват, че тайната е в подправките - тайната е в количеството - колкото повече, толкова по-добре"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 3 бр. (жълти, зелени, червени - каквито имате)
  • мента - 1 к.ч., ситно нарязана
  • джоджен - 2 с.л., ситно нарязан
  • ким - 2 ч.л., смлян или повече на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 60 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на еднакво големи парчета, като се почиства от мазнината.

Разделя се в две купи, в едната се разбърква с нарязаната мента, джоджен, едната пресована скилидка чесън и зехтин, а в другата със смления ким, другата пресована скилидка чесън и останалия зехтин.

Месото се оставя да се маринова за поне няколко часа на хладно (минимум 2 часа).

Лукът и чушките се нарязват на средно големи парчета. Когато месото вече се е мариновало, се нанизва на шишчетата, като се редува с чушките и лука.

Шишчетата се изпичат на барбекю, на жар или на скара.

Поръсват се със сол на вкус преди поднасяне.

Добър апетит!

Шишчетата с Агнешко по Ливански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: