Начин на приготвяне
Първо си пригответе Бешамела. В тенджерка разтопете кравето масло. Прибавете две супени лъжици брашно и запържете за 2-3 мин.
Излейте наведнъж студеното прясно мляко, посолете и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато Бешамела се сгъсти. Трябва да бъде като рядка боза.
Готовият сос подправете с щипка настъргано индийско орехче.
Следва да направите плънката за канелоните. В купа сложете бланширания спанак, добавете едно яйце, рикотата и овкусете с щипка черен пипер и ако е необходимо - със сол. Разбъркайте добре продуктите.
В голяма тенджера кипнете подсолена вода. Пуснете две от корите и бланширайте за минута. Извадете ги в гевгир и полейте със студена вода. Сложете корите върху кърпа.
Разделете ги на две равни половини. В края на всяка кора сложете в редичка от плънката и завийте. Постъпете така с всички кори.
Изсипете 3-4 с.л. сос бешамел на дъното на тавичка. Наредете канелоните със спанак и рикота и полейте с останалия Бешамел. Поръсете с настъргания пармезан.
Изпечете канелоните със спанак на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 20 мин. Поднесете ги топли.
Същите канелони може да направите с доматен сос! Да ви е сладко!
Забележка: ако се наложи да претоплите ястието, полейте с малко прясно мляко. Претопляйте винаги във фурна, не в микровълнова печка!