Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони със спанак и рикота в Бешамел

Канелони със спанак и рикота в Бешамел

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Канелони със спанак и рикота в Бешамел
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
27/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Канелони, приготвени със спанак и рикота в Бешамел, са ни най-любими от всички други варианти на това вкусно ястие - ще разберете защо, като си ги приготвите"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 4 бр. пресни
  • спанак - 300 г бланширан
  • яйца - 1 бр.
  • рикота - 150 г
  • черен пипер - щипка
  • за бешамела
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • индийско орехче - щипка
  • сол
  • за поръсване
  • пармезан - 30 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе Бешамела. В тенджерка разтопете кравето масло. Прибавете две супени лъжици брашно и запържете за 2-3 мин.

Излейте наведнъж студеното прясно мляко, посолете и започнете веднага да бъркате с телена бъркалка, докато Бешамела се сгъсти. Трябва да бъде като рядка боза.

Готовият сос подправете с щипка настъргано индийско орехче.

Следва да направите плънката за канелоните. В купа сложете бланширания спанак, добавете едно яйце, рикотата и овкусете с щипка черен пипер и ако е необходимо - със сол. Разбъркайте добре продуктите.

В голяма тенджера кипнете подсолена вода. Пуснете две от корите и бланширайте за минута. Извадете ги в гевгир и полейте със студена вода. Сложете корите върху кърпа.

Разделете ги на две равни половини. В края на всяка кора сложете в редичка от плънката и завийте. Постъпете така с всички кори.

Изсипете 3-4 с.л. сос бешамел на дъното на тавичка. Наредете канелоните със спанак и рикота и полейте с останалия Бешамел. Поръсете с настъргания пармезан.

Изпечете канелоните със спанак на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 20 мин. Поднесете ги топли.

Същите канелони може да направите с доматен сос! Да ви е сладко!

Забележка: ако се наложи да претоплите ястието, полейте с малко прясно мляко. Претопляйте винаги във фурна, не в микровълнова печка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: