Начин на приготвяне
В голяма тенджера кипнете вода.
В тиган със зехтин запържете чесъна за 1-2 минути, добавете спанака и задушете 4-5 минути.
Свалете от огъня и оставете да се охлади. След това го нарежете.
В голяма купа смесете рикотата, спанака, пармезана, лимоновата кора, сол, пипер и индийското орехче.
Когато водата в тенджерата закипи, прибавете канелоните и гответе 6-7 минути, след което прехвърлете в студена вода.
Загрейте фурната на 180 градуса. Напълнете канелоните със сместа.
В голяма тава сипете 4-6 лъжици доматен сок. Поставете канелоните един до друг. Отгоре полейте с доматен сок. Поръсете с настъргана моцарела.
Покрийте с алуминиево фолио тавата и печете 15 минути, след което махнете фолиото и печете още 15 минути.
Канелоните с рикота и спанак на фурна са готови.