Постна супа от кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постна супа от кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
36 мин.
Общо
51 мин.
Порции
6
"Здравословна постна супа от кейл - ако подбирате менюто си, това е вашата гозба"

Необходими Продукти

  • кейл - 300 г
  • картофи - 1 бр. голям, около 170 г
  • праз - 120 г
  • лук - 100 г
  • зехтин - 35 г
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и натежете праза на сравнително тънки кръгчета, а лука на тънки ивици. Задушете в 30 мл зехтин за 5 минути.

Обелете картофа и нарежете на кубчета, а къдравото зеле, добре измито - накъсайте на парченца. От половината количество от него премахнете дебелите дръжки.

Картофът и половината кейл с дръжките сложете при лука, запържете за секунди и налейте 1.3 л. вода и солта.

Варете 25 минути, сложете черния пипер и дръпнете от огъня. Пасирайте супата до гладкост.

Останалите листенца кейл разбъркайте с лъжица зехтин, съвсем малко сол и напръскайте с чесън на спрей (по желание).

Изсушете в загрята на 140 градуса фурна за 12 минути или до получаване на хрупкав чипс от кейл. Много внимавайте да не покафенее, трябва да е наситено тъмно зелен.

Готовият чипс оставете да изстине и сложете върху постната зеленчукова супа непосредствено преди да сервирате, за да бъде хрупкав.

По желание поръсете постната супа от кейл с ленено семе.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: