Печена домашна пуйка

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Печена домашна пуйка
Снимка: Sonya Simeonova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр./около 3.5 кг/
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • градински чай - 3 - 4 клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се смесват солта, червеният пипер и олиото.

Пуйката се изчиства хубаво и се натрива с тази смес отвътре и отвън. Така намазана, се слага в плик за печене на пуйка с бялото месо надолу и се пъхват и клончетата градински чай.

Пликът се зъвръзва хубаво, но не се притиска, а се оставя свободно пространство над пуйката.

Пече се около два часа /или до готовност в зависимост от месото/ на 200 градуса.

Като стане печената пуйка готова, пликът се маха, печената домашна пуйка се обръща и се допича за още 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: