Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Зелен фасул с кисело мялко и чесън

Зелен фасул с кисело мялко и чесън

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Зелен фасул с кисело мялко и чесън
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме зеления фасул и режем го на две или три парчета.

Слагаме в една тенджера фасула, прибавяме вода и слагаме на котлона да се свари.

След като се свари го отцедете и изчакайте да изстине.

В една купа пресовайте две-три скилидки чесън и поръсете сол отгоре, намачкайте с лъжица и прибавете киселото мляко вътре.

Разбърквайте добре и залейте сварения фасул, поръсете с лют червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само не разбрах олиото кога и къде се прибавя?
10.07.2023 22:39