Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Студена супа от зелен фасул с кисело мляко

Студена супа от зелен фасул с кисело мляко

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Един по-различен таратор, който, вярваме, ще намери достойно място и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 буркан стерилизиран (или пресен - 500 г, предварително сварен)
  • кисело мляко - 2 кофички 4, 5 % масленост (по 400 г)
  • чесън - 3 скилидки или 1/2 връзка наситнен пресен
  • копър - 1 с.л. сух или 1/2 връзка наситнен пресен
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястието е българско и се приготвя в някои краища на Източните Родопи.

Зеленият фасул се прецежда от водата през гевгир и се нарязва на парчета не по-дълги от 3 см.

Разпределя се в четири порционни чинии. В голяма купа се разбива киселото мляко, наситнените скилидки чесън (или пресен), копъра и сол на вкус. С млечната смес се залива всяка порция фасул.

В тиган се загряват олиото и маслото, като се внимава да не прегори.

Накрая всяка порция студена супа се залива с препържено масло и се сервира веднага.

Студената супа от зелен фасул с кисело мляко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Виждан Ахмед
Виждан Ахмед
Редовно я правим лятото!
10.07.2022 08:07
1
1
Покажи всички подкоментари