Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Провансалска бисквитена торта

Провансалска бисквитена торта

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Провансалска бисквитена торта
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
01/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Бисквитена торта, която може да си приготвите и през зимния сезон - шоколад, малини, мента... разберете останалите съставки сами, макар че сме почти сигурни, че вече сте се запътили към магазина"

Необходими Продукти

  • бисквити - 3 пакета обикновени
  • желе от малини - 60 г + още малко за намазване на съда
  • малини - 400 г замразени
  • ликьор от малини - 2 с.л.
  • За малиновия крем
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 320 г
  • брашно - 100 г
  • пшеничено нишесте - 30 г
  • яйца - 4 бр., размер L
  • ванилии - 4 бр.
  • щипка сол
  • За гарниране
  • черен шоколад - 100 г
  • мента - свежи листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази семпла бисквитена торта е едно блажено удоволствие с аромат на малини, чийто свеж привкус се балансира добре с малиновия крем и дъха на ментата, носейки спомени от детството. Свежите ароматни малини, можем да заменим със замразени, когато приготвяме сладкиша в студените зимни дни.

Прясното мляко слагаме да заври заедно с 200 грама от захарта, като отделяме от него 1 ч.ч.

В това количество мляко прибавяме брашното, нишестето и отделените жълтъци.

Изсипваме сместа бавно при непрекъснато разбъркване във врящото мляко. Разбъркваме се 2-3 минути., докато се сгъсти. Прибавямe ванилиите.

Останалата захар се слага да заври с 2 с. л. вода, докато стане на гъст сироп. Към него прибавяме и малиновия ликьор.

Белтъците разбиваме на твърд сняг с щипка сол. Постепенно към тях прибавяме врящия сироп и разбиваме, докато станат на твърда пяна.

Разбитите белтъци се прибавят с внимателно, като не преставаме да разбъркваме горещия крем.

След като леко се охлади прибавяме малиновото желе. Кремът се оцветява в приятно розово, а аромата е малинена фаназия.

Плодовете се оставят да се размразят.

Шоколадът остъргваме с остър нож на люспи или настъргваме на едро ренде.

За тортата използваме топлоустойчива форма или в моя случай – йена глаз тавичка. Дъното ѝ намазваме с малиново желе.

Подреждат се бисквитите плътно, като се покриват с домашния малинов крем.

Поръсваме обилно с шоколад и подреждаме плодчета малини. Така се редуват слой бисквити, крем и плодове. Завършваме с крема. Поръсваме с шоколад и подреждаме малините. Аранжираме с листенца свежа мента.

Комбинацията шоколад, малини и мента е много подходяща.

След като бисквитената торта се охлади я покриваме с фолио за свежо съхранение.

Прибираме я в хладилника за поне 10 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: