Линцер сладки с Бейлис

Линцер сладки с Бейлис
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Как да не ни бъде празнично при вида на Линцер сладките с Бейлис, направете ги в различни формички за още по-голямо удивление отстрана на гостите ви"

Необходими Продукти

  • краве масло - 200 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • бейлис - 1 капачка
  • лимони - кората
  • брашно - 300 г
  • брашно от лешници - 50 г
  • още
  • мармалад от малини
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти в купа и замесете тесто. Завийте го в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете тестото и го разточете на кръгъл лист с дебелина 0.5 см. Изрежете с помощта на формички тестото и ги сложете в тавата на фурната, която предварително сте застлали с хартия за печене.

Направете еднакви двойки форми, като на едната направите малка дупчица в средата.

Изпечете коледните сладки в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Извадете линцеровите сладки и оставете да изстинат.

Слепете Линцер сладките с Бейлис с мармалада и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: