Начин на приготвяне
За тази картофена салата избираме малки или средни картофи, те се варят по-бързо за това.
Измиваме добре картофите и ги слагаме в тенджера, доливаме отгоре вода, докато покрие картофите, и слагаме на котлона да се сварят.
От време на време проверяваме дали водата не се е изпарила, ако е така - доливаме още вода.
Когато вече са се сварили картофите, изцеждаме водата, измиваме ги със студена вода и обелваме.
След като ги обелим, оставяме в хладилник за малко, ако ги режем топли, се намачкват.
Режем ги на малки кубчета, режем червения лук и смесваме с картофите, прибавяме още зехтин, сол и оцет и разбъркваме картофената салата.
Отгоре върху картофената салата поръсваме магданоз.
Разнообразието от идеи и варианти на любимата ни картофена салата е голямо, затова препоръчваме да опитате и от другите ни рецепти за картофена салата.
Коментари