Леска скумрия на фурна с гарнитура

06/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, като главата се отстранява. Измива се.

Нарязва се на широки кръгли парчета.

Подготвя се тава с капак. Рибата се слага в нея.

Картофите и морковите се обелват. Измиват се. Нарязват се на едри парчета, морковът - на едри кръгчета. Добавят се в тавата.

Тиквичката и лукът се обелват. Тиквичката също се реже на едри парчета, а лукът на полумесеци. Добавят се в тавата.

Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се олио и доматеният сок и много малко вода. Разбърква се.

Слага се във фурната да се пече с капак.

Накрая печената риба се оставя малко да се пече и без капак, за да изври течността от соса.

Завършено ястие с риба - леска скумрия на фурна с гарнитура.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар