Ароматен пълнен шаран с щипка канела

06/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете предварително шарана. Измийте го добре и го посолете.

Оставете шарана за няколко часа, за да си поеме солта.

Обелете лука и праза и ги нарежете на ситна.

Сложете зеленчуците в тава за печене, поръсете с олио и ги задушете в загрята фурна, докато омекнат.

Добавете настърганите моркови, поръсете с червен пипер и печете още 3-4 минути.

Добавете счуканите скилидки чесън, нарязаните орехови ядки, маринованата кладница и консервата белени домати.

Поръсете с универсална подправка. Разбъркайте и върнете тавата във фурната за още 3-4 минути.

През това време измийте шарана от солта и го поръсете от вътре и от вън с щипка канела. Направете 3-4 напречни разреза по повърхността му. Във всеки разрез сложете кръгче лимон.

Извадете тавата от фурната и сложете част от плънката в коремчето на шарана.

Сложете шарана в тавата и налейте около 1/2 ч.ч. топла вода.

Върху шарана сложете парченца масло и върнете тавата във фурната.

Печете до златист загар на пълнения шаран.

Разбийте брашното с малко вода на кашичка.

Излейте кашата върху плънката. Разбъркайте и допечете още 2-3 минути.

Сервирайте ароматния пълнен шаран с щипка канела с чаша хубаво вино!

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар