Начин на приготвяне
Почистете предварително шарана. Измийте го добре и го посолете.
Оставете шарана за няколко часа, за да си поеме солта.
Обелете лука и праза и ги нарежете на ситна.
Сложете зеленчуците в тава за печене, поръсете с олио и ги задушете в загрята фурна, докато омекнат.
Добавете настърганите моркови, поръсете с червен пипер и печете още 3-4 минути.
Добавете счуканите скилидки чесън, нарязаните орехови ядки, маринованата кладница и консервата белени домати.
Поръсете с универсална подправка. Разбъркайте и върнете тавата във фурната за още 3-4 минути.
През това време измийте шарана от солта и го поръсете от вътре и от вън с щипка канела. Направете 3-4 напречни разреза по повърхността му. Във всеки разрез сложете кръгче лимон.
Извадете тавата от фурната и сложете част от плънката в коремчето на шарана.
Сложете шарана в тавата и налейте около 1/2 ч.ч. топла вода.
Върху шарана сложете парченца масло и върнете тавата във фурната.
Печете до златист загар на пълнения шаран.
Разбийте брашното с малко вода на кашичка.
Излейте кашата върху плънката. Разбъркайте и допечете още 2-3 минути.
Сервирайте ароматния пълнен шаран с щипка канела с чаша хубаво вино!
Добър апетит!