Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи Хаселбак (Hasselback potatoes)

Картофи Хаселбак (Hasselback potatoes)

Картофи Хаселбак (Hasselback potatoes)3 / 3
08/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пожелаваме ви приятен апетит с този страхотен шведски специалитет, а именно картофи Хаселбак"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр
  • краве масло - бучка
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - суха или свежа
  • галета - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре кората на картофите и подсушете.

Разрежете горната част, като внимавате и не стигате до края на картофа, на малки филийки (като ветрило).

Сложете картофите ветрило в тавичка за печене.

Поръсете с малко зехтин, сол, черен пипер и мащерката.

Сложете кравето масло, нарязано на малки парчета.

По желание може да поръсите с малко галета.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, около 40- 45 минути или докато печените картофи станат златисти.

Поднесете картофи Хаселбак като гарнитура, а защо не и основно, гарнирани със сосове и сирена

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
Правил съм няколко различни варианта. И остановявам че сорта картофи който ползват скандинавците за тая рецепта просто няма аналог в България. Френските дето станаха масови по магазините и пазарите са адски безвкусни. Трябва да пробвам някой път с домашни от ров.
08.12.2019 22:01