Начин на приготвяне
Измийте добре картофите и ги подсушете.
Поставете ги между две дъски за рязане и направете разрези без да стигате до края.
Може да ги сложите и между две дървени шишчета. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Наредете ги в тава и с помощта на четка ги намажете със зехтин или олио.
Поставете ги в загрята фурна на 200-220 градуса за 30 минути.
Разтопете маслото и прибавете към него ситно нарязана скилидка чесън и подправки по ваш вкус.
Извадете картофите Хаселбак от фурната и ги намажете с това ароматно масло, като се стремите да намажете всеки разрез. При печенето те ще са се отворили леко.
Върнете печените картофи във фурната за още 30 минути, докато се зачервят и се образува хрупкава коричка.
Поднесете картофите Хаселбак топли като гарнитура, предястие, а защо не и като основно ястие.
Добър апетит!
Коментари