Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Моцарела със зеленчуци (писто)

Моцарела със зеленчуци (писто)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Моцарела със зеленчуци (писто)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Страхотна идея за изискано, но и лесно за приготвяне предястие - моцарела със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • моцарела - 2 - 3 бомбички прясна, биволска (250 г)
  • риган - 2 щипки
  • Писто
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена или червена
  • лук - 1 глава, средна
  • тиквички - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - около 40 мл
  • сол - на вкус
  • риган - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване. Добавете нарязаната чушка, а след като и тя промени цвета си и поомекне, сложете домата на кубчета. Посолете и подправете със сол, черен пипер и риган и гответе 20 минути на слаб огън, като накрая го увеличите, за да се изпари течността отделена от зеленчуците.

Разпределете пистото в индивидуални огнеупорни съдове (2-3 бр. в зависимост от желаното количество)

Отгоре подредете кръгчета прясна биволска моцарела, като ги застъпвате.

Поръсете всяка порция с още риган и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за кратко - около 10 минути, или докато моцарелата се разтече.

Не е нужно да чакате да хваща златиста коричка, защото би се свила прекалено и няма да е сочна.

Поднесете вкусното предястие топло и гарнирайте печеното сирене с препечени филийки.

Добър апетит с тази моцарела със зеленчуци (писто)!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: