Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване. Добавете нарязаната чушка, а след като и тя промени цвета си и поомекне, сложете домата на кубчета. Посолете и подправете със сол, черен пипер и риган и гответе 20 минути на слаб огън, като накрая го увеличите, за да се изпари течността отделена от зеленчуците.
Разпределете пистото в индивидуални огнеупорни съдове (2-3 бр. в зависимост от желаното количество)
Отгоре подредете кръгчета прясна биволска моцарела, като ги застъпвате.
Поръсете всяка порция с още риган и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за кратко - около 10 минути, или докато моцарелата се разтече.
Не е нужно да чакате да хваща златиста коричка, защото би се свила прекалено и няма да е сочна.
Поднесете вкусното предястие топло и гарнирайте печеното сирене с препечени филийки.
Добър апетит с тази моцарела със зеленчуци (писто)!