Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни сладки с пълнеж от круши

Коледни сладки с пълнеж от круши

Коледни сладки с пълнеж от круши
Снимка: Илиана Първанова
12 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
47 мин.
"Хубавите неща изискват време и тези коледни сладки с пълнеж от круши са доказателство за това"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч. кристална
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сода - 1 ч.л.
  • шарлан - 10 с.л.
  • пълнозърнесто брашно -  2 и 1/2 ч.ч.
  • За пълнежа
  • круши - 2 ч.ч. настъргани (зелени)
  • кафява захар - 1/3 ч.ч. кристална
  • орехи - 1/3 ч.ч. натрошени
  • канела - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Коледни сладки с пълнеж от круши, за домакини с търпение. (:

Разбъркваме яйцата с кафявата кристална захар. Към тях добавяме ванилията, содата, шарлана и брашно, докато получи тесто.

В отделен съд смесваме крушите (обелени, почистени и настъргани) с кафявата захар, канелата и орехите. От тестото оформяме две малки топченца (големи около 1.5 см), всяко от които сплескваме с пръсти или в дланта си, поставяме 1 щипка от плодовата плънка между тях и ги съединяваме.

Нежно овалваме, за да се получи голяма топче, като внимаваме, тъй като тестото е леко ронливо.

Така правим и останалите пълнени сладки и ги подреждаме в голяма тава (намазана с шарлан), с разстояние по между им, като леко натискаме с пръст връхчетата им.

Печем коледните сладки на 180 градуса, като първите 10 минути - от двете страни, и още 7 минути - само на горен реотан. Тъй като всяка фурна е равна по мощност, има вероятност да са готови и за друго време, затова ги наблюдаваме, понеже бързо се запичат от долната страна.

Щом сме извадили сладките от фурната, веднага още горещи ги сипваме в плик, за да не станат прекалено хрупкави.

Чудесни коледни сладки с пълнеж от круши и орехи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: