Начин на приготвяне
Коледни сладки с пълнеж от круши, за домакини с търпение. (:
Разбъркваме яйцата с кафявата кристална захар. Към тях добавяме ванилията, содата, шарлана и брашно, докато получи тесто.
В отделен съд смесваме крушите (обелени, почистени и настъргани) с кафявата захар, канелата и орехите. От тестото оформяме две малки топченца (големи около 1.5 см), всяко от които сплескваме с пръсти или в дланта си, поставяме 1 щипка от плодовата плънка между тях и ги съединяваме.
Нежно овалваме, за да се получи голяма топче, като внимаваме, тъй като тестото е леко ронливо.
Така правим и останалите пълнени сладки и ги подреждаме в голяма тава (намазана с шарлан), с разстояние по между им, като леко натискаме с пръст връхчетата им.
Печем коледните сладки на 180 градуса, като първите 10 минути - от двете страни, и още 7 минути - само на горен реотан. Тъй като всяка фурна е равна по мощност, има вероятност да са готови и за друго време, затова ги наблюдаваме, понеже бързо се запичат от долната страна.
Щом сме извадили сладките от фурната, веднага още горещи ги сипваме в плик, за да не станат прекалено хрупкави.
Чудесни коледни сладки с пълнеж от круши и орехи!
Чудно Вкусно!