Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе с шафранов сос и манатарки

Пилешко филе с шафранов сос и манатарки

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1791k6886
Пилешко филе с шафранов сос и манатарки
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Късчета пилешко филе във вкусен шафранов сос и манатарки - хем да боднем, хем да топнем"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • манатарки - 100 г
  • шафран - 0. 5 г
  • прясно мляко - 30 мл
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • лук - 1 брой
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - за запържване
  • масло - за запържване
  • чия - 1 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с шафрана. Стоплете малко количество прясно мляко и в него поставете шафрановите пипалца.

Разбъркайте и оставете да се отпусне.

Пилешкото филе се нарязва на хапки и се поставя в гювеч. Върху него се посипват лененото семе и чията и манатарките.

Чесънът се наситнява и се прибавя към месото.

Лукът се реже ситно и се запържва с маслото. След това се прибавя брашно, пържи се и се прави на брашнена каша.

Кашата с лук и брашно се изсипва върху месото в гювеча и се добавя топла вода до нивото на гювеча.

Добавя се пилешкият бульон и сол на вкус.

Поставя се във фурна загрята на 170 градуса. Така се пече минимум един час, за да може месото да придобие готов вид.

Десет минути преди изваждане от фурната се прибавя шафранът, който се е отпуснал в млякото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: