Пилешко филе с бял сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешко филе с бял сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Мит е, че пилешкото филе става сухо при готвене, просто не сте попаднали на страхотна рецепта като тази!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г филе
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави шалот
  • масло - 30 г
  • синьо сирене - 130 гр.
  • сметана - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките гърди и всяка овкусете добре със сол и млян черен пипер.

Загрейте маслото с малко олио и запържете месото равномерно от всички страни. Извадете пилешкото в чиния.

В същия съд добавете още малко мазнина и запържете скълцания лук шалот.

Сипете брашното и разбъркайте с него, долейте виното, сметаната и синьото сирене. Разбъркайте отново и овкусете с подправките.

Разрежете на 2-3 парчета пилешките гърди. Прибавете ги в съда на котлона и леко разбъркайте.

Снемете пилешкото филе с бял сос от котлона и разбъркайте със скълцания копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: