Ризото с черен трюфел

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
190
2k
504
572
2
12/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо370
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скълцания чесън в малко мазнина.

Добавяме ориза (в никакъв случай не го мием) и разбъркваме.

Почистваме добре трюфела. С помощта на ренде за твърди сирена режем от него на много тънки филийки. Добавяме няколко резена към ризотото.

Добавяме виното и продължаваме да бъркаме. След като почти се изпари започваме да доливаме бульона на малки части, като добавяме течност, само след като предходната се изпари.

Съотношението ориз към течност е около 1:3. Малко преди готовност на ориза прибавяме подправките и сметаната.

Сваляме от котлона ризотото и поднасяме с настърган пармезан и още няколко резена трюфел.

Не прекалявайте с него, защото вкусът и ароматът са много интензивни.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар