Начин на приготвяне
Червените картофи се почистват и нарязват на по-големи кубчета около 4/4 см.
В тенджера с дебело дъно се изсипва зехтинът, поставя се на умерена температура на котлона. Добавят се картофените кубчета, разбърква се, пресован чесън, маслините и се готви за около 3-4 мин. при периодично разбъркване.
Посипва се с риган и се добавят доматите (може да се ползват домати от консерва, ако са на кубчета, се пасират), разбърква се. Оставя се да къкри на силно умерен котлон за около 30 мин.
Ако е необходимо, се добавя и 100 мл зеленчуков бульон. Подправя се със сол и черен пипер.
Яхнията се сервира в купички, поръсва се с натрошено сирене Фета и наситнен магданоз.
Картофената гръцка яхния с маслини и сирене Фета е готова.
Източник: All Recipesi