Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Селска картофена яхния с праз

Селска картофена яхния с праз

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Селска картофена яхния с праз1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Постите или не, няма как да не опитате нашата селска картофена яхния с праз"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • праз - 1/2 - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • червени пиперки - 1 - 2
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер - млян
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на едро, а останалите зеленчуци - на по-дребно.

В сгорещено олио се запържват празът, лукът и пиперките. Когато лукът стане прозрачен, се прибавят картофите и се запържват около минута.

Добавя се червен пипер и се разбърква добре, докато се разтвори изцяло.

Поръсва се с черен пипер, щедро с чубрица и сол на вкус.

Доматеното пюре се размива с 1 ч.ч. вода и се налива при картофите.

Ястието се похлупва и се оставя да ври до готовност.

Накрая картофената яхния се поръсва с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: